Curatare si intretinere de cosuri

Efectuam lucrari de intretinere si curatare a cosurilor de fum si de lemne. Curatarea cosurilor de fum este obligatorie si este recomandata la cosurile cu gaz la cel putin 6 luni iar la cele de fum la cel putin 3 luni.Acesta trebuie sa respecte conditiile impuse de legislatia in vigoare: sa aiba o sectiune rectangulara minima de 400 de cm sau o sectiune circulara cu diametrul interior de minimum 200 mm. Cosul de fum trebuie sa fie vertical si sa nu aiba inaltimea utila mai mica de 4 mm. Dimensiunile interioare ale cosului trebuie sa fie constante pe toata inaltimea sa. Este interzis a se conecta doua sau mai multe aparate la acelasi canal de evacuare. Peretii exteriori ai cosului de fum trebuie izolati, iar fata interioara sa se situeze la o distanta de minimum 16 cm fata de toate elementele combustibile.

Din pacate, noi suntem chemati mai mult atunci cand se produc tot felul de accidente. In rest, oamenii care isi monteaza centrale sau sobe cu gaze cred ca hornurile lor nu se infunda. Simpla functionare a unei centrale termice sau a unei sobe produce depuneri in timp pe interiorul cosului de fum. Gazele de arde provoaca un condens acid care macina treptat interiorul cosului de fum traditional. Anumite specii de pasari nemigratoare obisnuiesc sa isi faca cuib in hornurile caselor, deoarece aici fumul aduce caldura.

Cosurile se folosesc in Europa de vest de peste 50 de ani si are durata de viata practic egala cu a casei daca sunt intretinute corespunzator.

Pentru toate lucrarile noastre oferim garantie scrisa de 6 luni la cosurile de gaz si 3 luni la cosurile de lemne de la data interventiei cu conditia respectarii stricte a instructiunilor de mai jos:

 • cosul trebuie sa fie o constructie solida si sa aiba diametrul adecvat tipului de arzator si combustibilului folosit
 • etanseitate perfecta a racordului la arzator si cos
 • traseul racordului nu trebuie sa aiba mai mult de 2 coturi la 90 grade,sa nu fie mai lung de 1.5 ml
 • inclinatia racordului trebuie sa fie de 30-45 grade in cazul sobelor pe lemne sau 20-30 grade pt centrale pe gaze naturale
 • nu se folosesc lemne ude, cu o umiditate mai mare de max. 20%!

Pentru ca siguranta si confortul dumneavoastra sa nu fie afectate,va rugam sa va asigurati ca regulile urmatoare in utilizarea gazelor naturale sa fie respecatete:

 • verificarea ci curatarea cosurilor de fum de doua ori pe an
 • a nu se lasa focul nesupravegheat si canalul de fum sa nu fie obturat
 • asigurarea netilaii permanente a incaperilor in care sunt instalate aparate cu flacara(aragaze,resouri…etc..)
 • cand sesizati miros de gaz anuntati imediat dispeceratul gaz romania
 • evitati sa folositi improvizatii pentru ca acestea sunt un pericol permanent ce pot degenera prin pierderi materiale chiar si umane
 • frecventa cu care trebuie curatat cosul depinde de combustibilul folosit(vezi mai sus)

Pretul este de 25 de lei la metru liniar iar la mai mult de 100 de metri se face discount in functie de cantitate.

 

Ne gandim la siguranta ta. Gandestete si tu!

Cosarul sau hornarul, cum mai este cunoscut, este omul negru, plin de funingine, “inarmat” cu un colac de sfoara si o bila de fier, pe care odinioara il intalneam pe strada si ne bucuram ca o sa avem noroc.

La inceput se foloseau copii in curatarea cosurilor si a semineelor. Din cauza dimensiunilor corporale mici se puteau strecura in focarele semineelor sau chiar pe interiorul cosurilor pentru deblocarea sau curatarea cosurilor de fum.

Cu trecerea anilor copiii au fost eliberati de corvoada,meseria ramane sa fie practicata de persoane in varsta, de cele mai multe ori mult prea in varsta, noua generatie cautand meserii mult mai curate sau mai profitabile.

Cosarul este din ce in ce mai greu de gasit, chiar si in zilele noastre.

Centrul de preferințe pentru confidențialitate

Necessary

Advertising

Analytics

Other